Palaute pysäytti elämäni

2019 minut ilmoitettiin Tammerkosken Nuorkauppakamarin Vuoden Nuorkauppakamarilainen 2018-hakuun. Tottakai se oli iso kunnia jäsenistöltä ja pelkästään ehdokkaaksi pääseminen oli hienoa asia minkä muistan ikuisesti.

Lopulta voiton vei upea Aurajoen Nuorkauppakamarin Maria Arjonen ja pääsin TOP3-shortlistille. Gaalailta oli vaikea kokemus. Meitä Tammerkosken jäseniä oli paikalla paljon ja todella moni uskoi voittooni. Niin minäkin, kun totesin Hannu Järvimäelle, että en ikinä ole hävinnyt kisaa, jos olen lähtenyt johonkin täydellä sydämmellä mukaan. Itse olin iloinen Marian puolesta, mutta oli vaikea jäsenistölle myöntää tappio, kun niin moni odotti voittoa.

Kaikesta huolimatta hakemukseen saamani palaute yhdeltä kamariystävältäni oli mieleenpainuva ja se antaa edelleenkin voimaa arjessani ja palaan siihen usein. Kannustan kaikkia kannustamaan ja kertomaan läheisillenne ääneen positiivisia asioita. Se on uskomaton voimavara ja avaa sellaisia asioita mitä ei itse edes ymmärrä.

Markus on JCI:n arvojen ruumiillistuma. Hänellä on vahvat hartiat, joilla otetaan vastuuta ja suora selkä, joka huokuu rehtiä ja rehellistä tekemistä ja jonka voi tarvittaessa kääntää vastatuuleen.

Jaksaa myös ottaa väsähtäneen reppuselkään. Hänellä on käsivarret, jotka on kainaloita myöden aina savessa ja kädet, joilla napata kaverien kädestä kiinni ja joilla voi vetää mukaan jo hetkittäin uupuneita.

Reidet, joilla noustaan ylös vaikka välillä kyykkäisi ja korvat, jotka kuulee ja kuuntelee. Hänellä on silmät, jotka vilkkuvat iloista leikkisyyttä ja heijastavat myötätuntoa, kun tilanne sitä vaatii. Suu, jota käytetään asiaan ja äänenpainot vaihtelevat käskyttävästä johtamisesta tyytyväiseen, leppoisaan hyrinään.

Markus on henkilö, jonka varaan uskoisin lähes asian kuin asian: jos hän lupaa jotain, hän sen myös pitää. Asioita tapahtuu paljon. Ihailen Markuksen aitoa kiinnostusta asioihin ja kykyä heittäytyä ja halua laittaa itsensä likoon.

Markus johtaa asioita aina edestä päin ja tuntuu kyllä, että Markus on myös aina sekin, joka katsoo, ettei se viimeinenkään jää kyydistä. Hän on valmis kyseenalaistamaan sekä luutuneita käytäntöjä että myös omia mielipiteitään
tarvittaessa.

Hyvä kiertää aina ympyrää ja toivon todella, että tämän palkinnon myötä kiertää kiitos
takaisin Markukselle tunnustuksena siitä työstä ja ajasta, jonka hän on antanut Tammerkosken kamarille viimeisen parin vuoden aikana.

Kyseisen henkilön palaute on edelleen sellainen, jota muistelen lämmöllä ja joka oli hienoa saada nimenomaan häneltä, vaikka emme näe niin usein, kuin toivoisi. Palaute pysäytti elämäni siinä hetkessä.