Mitä kuukauden aikana on tapahtunut?

Tehtyäni päätöksen irtisanoutua edellisestä työstäni huhtikuun alussa, tiedostin silloin paljon riskejä mitä päätöksiini sisältyi. Lopulta muutos ei ollut pelottava, mutta sen tuomat reaaliteetit olivat tottakai takaraivossani. Minulla oli jonkin verran säästöjä, mutta kaikesta huolimatta tuntui pahalta polttaa ne näin. Toinen aspekti oli se, että sain paljon kannustavia viestejä ja moni piti päätöksiäni oikeina, rohkeina ja esimerkillisenä. Olen monelle esikuva ja se tuntuu hyvältä, että voin näyttää jollekkin suuntaa ja tuoda rohkeutta ihmisten päätöksientekoon.

Toisaalta huomasin kuluvan kuukauden aikana, että sain myös päätöksieni myötä paljon arvostelijoita. Osa heistä on alkanut epäillä tekemistäni. Se on tuntunut välillä aika pahaltakin, mutta toisaalta olen sinut itseni kanssa. Olen tehnyt kaikki päätökset ottaen huomioon vallitsevat olosuhteet. Mennyt on mennyttä ja pääasia on se, että minulla on ollut rohkeus pitää oma linjani ja tehdä myös vaikeita päätöksiä. Rohkeutta tehdä muutoksia ei voi rahalla ostaa.

Toinen puoli asiassa on minulle myös iso vahvuus, sillä olen saanut paljon henkilökohtaisia neuvoja kokeneemmilta. Vaikka moni kritisoi tekemistäni ääneen, on kuitenkin suurimman osan tarkoitusperät ilman muuta hyviä. Moni haluaa sparrata kanssani ja kannustaa myös lepäämään ja etsimään fokusta. Olen siitä kiitollinen.

Kaikki lähti halusta luopua ja alkaa tekemään asioita vastaten niistä itse itselleen yrittäjänä. Kuluvan kuukauden aikana olen valmistautunut tulevaan ja ladannut akut. Olen levännyt, nukkunut pitkään, auttanut ja sparraillut eri yrityksiä, lenkkeillyt, käynyt kuntosalilla nyrkkeilemässä sekä konseptoinut tulevia suunnitelmia. Olen ollut vapaampi, kuin koskaan. Samalla myös stressi laukesi ja olen tuntenut oloni luovemmaksi kuin koskaan.

Se mistä olen erityisen kiitollinen on se, kuinka paljon kaikki ovat tukeneet minua. En todellakaan ole jäänyt yksin, vaan vasta nyt oikeastaan ymmärrän kuinka upeita tyyppejä ympärilläni on.

Kuukauden aikana sain rauhassa konseptoida sekä itseäni, että yritystäni. Kuka minä olen? Mitä minä haluan tehdä? Missä olen erityisen hyvä? Missä haluan kehittyä? Mikä on suuntani? Näyttää siltä, että haaveeni monialayrittäjyydestä lähtee vauhdikkaasti liikkeelle. Toimin nyt kahdessa yrityksessä neuvonantajana ja ne täydentävät tulevaisuuden suunnitelmiani. Lisäksi muutamat yritykset ovat myös olleet kiinnostuneita konsultointipalveluistani. Toinen tämän hetkisistä asiakkaistani mahdollistaa sisällöntuotannon ja toinen mahdollisuuden tarjota kiinteistöalan asiantuntijapalveluita. Missioni on mahdollistaa loistavien yritysten menestys ja se, että pääsen hyödyntämään taitojani.

Yhtä kaikki, pienet polut tiivistyvät pian yhdeksi moottoritieksi ja vapaus näyttää olevan isossa roolissa oman yritykseni tulevassa toiminnassa mitä tahansa päätänkin tehdä. Haluan nyt valmistella suuntaviivoja, löytää oikeat liikekumppanit ja tehdä toukokuun aikana isot päätökset. Yhden ison suuntaviivan suunnitelmat ovat jo todella pitkällä.

Tsemppiä tulevaan viikkoosi!

Markus Koskinen