From nothing, to something, to everything.

Siitä on jo melkein vuosi, kun olen viimeksi kirjoittanut fiiliksiäni blogiin. Paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa. Vuosi sitten irroittauduin uusille poluille ja otin myös pari opettavaista askelta heti vuoden alkuun. Tein vaikeita päätöksiä etsiessäni sitä uutta missiota, mihin haluan heittäytyä 100%.

Edellinen vuosi oli monella tapaa opettavainen ja sain myös tutustua uusiin ihmisiin. Kalle ja Ulla Bluescreen 404-yrityksestä olivat itselleni tärkeitä tyyppejä. Tuoreen tiedon mukaan heillä on business edennyt erinomaisesti vaikka epidemia laittaakin varmasti hiekkaa rattaisiin meillä kaikilla. Myös sukeltaminen FinProma Oy:n kasvusuunnitelman laadintaan oli hieno kesän projekti. Kiinteistönvälitysyritykseni valmistelu meni puihin aivan viime metreillä. Kirjaimellisesti aivan kalkkiviivoilla. Intuition, faktojen ja järjen yhdistelmä kertoi korutonta lausumaa. Epidemian alku ja sen epävarma jatko pakottivat hautaamaan tehdyn työn tulevaisuuteen. Muuta vaihtoehtoa ei ollut.

Tammerkosken Nuorkauppakamarin pressan pesti oli varmasti elämäni hienoimpia kokemuksia. Löysin itsestäni paljon uusia puolia. Niin kehityskohteita, kuin vahvuuksia mitä on hyvä entistä enemmän voimistaa. Opin paljon myös erilaisuudesta. Se lieneekin JiiCee-toiminnan kirsikka kakun päällä. Olen oppinut seisomaan ylpeästi sen johtajuuden takana mitä edustan. Empaattinen, ihmisten henkilökohtaisia ominaisuuksia vahvistava tapa johtaa ja käydä dialogia on sellainen mistä olen ylpeä. Toisaalta olen lyhyessä ajassa oppinut tekemään myös vaikeita päätöksiä ja kehittynyt antamaan palautetta. Olen diplomaattiluonne, joten myös haastavien asioiden suoraviivainen päättäminen on tärkeää. Kiitos kasvattavaseuralle ja erityisesti hallitukselle, jossa oli muuten historiallinen määrä Markuksia. Mia, Tero, Mira, Anni, Jenni, Matilda, Kaisu, Markus ja Markus. Kiitos, että sain kasvaa kanssanne!

Kesän aikana pääsin mukaan Rakennusalan kasvuyrityksen Renoa Groupin markkinointijohtajan rekrytointiprosessiin. Samaan konserniin kuuluvat kasvuyritykset Kotisun, Kotisun viemäripalvelut, Kotivo sekä Renoa Talotekniikka. Tein rekryn suhteen todella paljon töitä ja vein prosessin läpi pieteetillä. Päädyin skabassa neljän parhaan joukkoon, mikä oli iso juttu. Minulla oli oma näkemykseni ja visio, joka pohjautui kokemuksiini Jarnon kanssa tehdystä työstä ASUA:n matkalla. Pesti ei kohdalleni osunut, mutta olin tyytyväinen, että olin prosessin myötä päässyt tutustumaan yritykseen tarkemmin. Pian keskustelu kääyntyikin muihin mahdollisuuksiin jatkaa yhteistyötä.

Kesällä lähdimme tutkimaan yhdessä Renoa Groupin konsernin toimitusjohtajan Tommin kanssa mahdollisuuksia lähteä nostamaan eteenpäin konsernin tytäryhtiötä Renoa Talotekniikkaa kohti kansallista ja kansainvälistä kasvua. Nyt olen muutaman kuukauden ollut yhtiön toimitusjohtajana. Tavoitteemme on toteuttaa erityisesti pienempien taloyhtiöiden putki,- sähkö,- viemäri,- ja lämpöverkkoremontteja kustannustehokkaasti ja laadukkaasti. Taustalla meillä on Kotisun ja Kotivo- brändien laadukas asennuskonsepti ja vahvojen pääomistajien stateginen tuki. Vahvuuksiamme on nyt ja tulee myöhemminkin olemaan aktiivinen myynti. Uusien markkinointitoimenpiteiden kautta pääsemme vahvistamaan tunnettavuutta ja myynnin tukea. Epidemiasta johtuen haaste on minulle henkilökohtaisesti ollut iso.

Uudet ihmiset, työkaverit, kulttuuri, tiimi ja kaikki ovat olleet uusia. Myös uusi asuinpaikka työpaikan mukana on ollut oma muutoksensa. Isoja askeleita. Olen ylpeä tiimistämme ja kaikesta tuesta mitä olen saanut. Asenne on aina ollut tavalla tai toisella all in- tyyppinen ja tässä asiassa meidän porukka ei tee poikkeusta. Haluamme olla alan edellä kävijöitä ja tarjota tietylle kohderyhmälle sopivaa palvelua. Toisaalta tunnemme aina epävarmuutta ja sen inhimillistä, toisaalta tiedämme mihin yhdessä pystymme. Kaikki työkalut onnistumiseen ovat omissa käsissämme pandemiasta huolimatta. Se vaatii vain kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä ja asennetta.

Kaikenkaikkiaan edellinen vuosi on ollut henkisen kasvun vuosi. Tänä vuonna jatketaan määrätietoista työtä yhteisen menestyksen eteen. Henkilökohtaisesti minulle tärkeä asia on myös tulevat kuntavaalit, jossa olen Kokoomuksen ehdokkaana. Lisäksi Tammerkosken Nuorkauppakamarin hallituksen jäsenen tehtävä on minulle kunnia ja tärkeä asia. Katson luottavaisesti kuluvaa vuotta kohden. Pidetään renkaat pyörimässä ja uskalletaan yrittää rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.

Tärkeää on olla oma itsensä.

Tätä kirjoittaessa soi: Forever young – Audra Mae (from Sons of Anarchy) / https://www.youtube.com/watch?v=K2p84Xdx8ck